AÇIK KAHVE Mİ KOYU KAHVE Mİ?

Günümüzdeki kahve ile ilgili en büyük görüş farlılığı kahvenin açık ya da koyu kavrulmasıdır.
Aslında böyle konuları değerlendirirken bir anda aklıma şu soru geliyor hangi demleme veya içecekte açık mı koyu mu?

Kahvenin tarihi Türk Kahvesi’nin varlığıyla ülkemizde ne kadar eski de olsa çoklu kahve ürünleri ülkemize 2000’ li yıllardan sonra girdi. Kahve artık yeni nesilde olmazsa olmaz oldu. Hatta gurmeler çoğaldı, yorumlar çoğaldı açıkçası artık herkes kahve hakkında bir şey biliyor. Ülkemizde en çok tüketilen ürünler espresso bazlı sütlü ve tatlı ürünler. 2010’dan sonra ülkemize hızla 3. Nesil demleme yöntemleri yayıldı. Aslında önceden de var olan birçok kahve demleme ekipmanı gündeme gelmeye başladı. Ülkemizde hiçbir ülke kahvesi neredeyse isim olarak bilinmezken günümüz de artık bırakın ülkeyi ülkelerin bölgesine hatta bölgenin kısmını kadar ayırt ediyoruz. Bu aslında çok iyi bir gelişme çünkü artık kahve tüketiminde bilinçleniyoruz ve iyi kahveler bulup kaliteli bir içim sağlıyoruz. Bu dakikadan sonra artık iyi kahveyi bulduk geriye kalan iyi bir kavurma, iyi bir öğütme ve iyi bir demleme. Şimdi konumuz olan kavurma çeşitlerine gelelim. Kahve kavururken yaklaşık 12 aşamadan geçiyor. Bu aşamaların son 6 ‘sında kahve tüketilebilir hale geliyor.